AB Platformliften zijn bijzonder veilig!

AB Platformliften worden in onze fabriek volgens de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen geproduceerd. Tussen 1980 en 2005 zijn meer dan 20.000 platformliften in Europa geïnstalleerd. Het EG type onderzoek, de certificering en het CE keurmerk garanderen een volledig veilig product. Sinds de introductie van de platformlift in 1980 is geen enkel ongeval met persoonlijk letsel gerapporteerd.

Ondanks de afwezigheid van een liftput is veilig werken onder het platform gegarandeerd. De bediening geschiedt namelijk door middel van dodemansknoppen bij een maximale snelheid van 0,15 m/s. Bovendien is de platformlift voorzien van elektrisch gecontroleerde onderhoudsstuitingen, gepositioneerd in de bodem van de schacht bij de geleidingen. Bij geplaatste stuitingen is de spanning van het elektrisch systeem, en kan de platformlift niet bewegen.

De onderhoudsstuitingen zijn sterk genoeg om een platform onder volledige belasting te dragen. Binnen in de schacht, vlakbij de geleidingen en de onderhoudsstuitingen is een noodstop gemonteerd.

Een monteur kan de deur altijd van binnenuit handmatig ontgrendelen. De ontgrendeling is voorzien van duidelijke instructielabels.